Kiwanis Club Svelviks Ungdomspris

Ola fikk Ungdomsprisen: – Hyggelig at alt arbeidet som legges ned blir lagt merke til

 

17 år gamle Ola H. Lillelien som debuterte i Eliteserien i høst, og som spiller for Norge på aldersbestemte landslag og HK 72 Sande fikk støtte til videre satsing.

Kiwanis Svelvik sin Ungdomspris som ble opprettet i 2010 er utdelt tre ganger: Kunstløper Sindre Sand Engebretsen fikk prisen i 2012 og svømmer Andreas Skår Bjørnstad i 2013, i 2016 ble det Taekwondoutøveren Joachim Wien.

Årets mottaker er håndballspilleren Ole Hoftun Lillelien (17).

– Må få takke for prisen, og det er hyggelig at alt arbeidet som legges ned blir lagt merke til. Og jeg takker for støtten til videre satsing, sa Ola Hoftun Lillelien.

Et forbilde

– Han startet sin karriere i Strømm IL, før han fortsatte sin utvikling i HK 72 Sande. Han spiller for Norge på aldersbestemte landslag og han har fått sin debut i eliteserien for DHK, nå i høst. Han har så å si vokst opp i hallen, og har og brukt mye tid på og engasjere andre unge til å spille håndball. Han er et godt forbilde for alle og en verdig mottaker av prisen, sa Arne Ødegården president i Kiwanis Svelvik.

Ungdomsprisen til Kiwanis Svelvik ble opprettet i 2010. Prisen består av et diplom (prisbevis) og en gavesjekk pålydende 5.000 kroner. Den ble overrakt på torsdag kveld, under Kiwanis Svelvik sin julemiddag på Dreggen kro og vertshus.

Rett på trening

17. åringen hadde knapt tid til å stikke innom for å motta prisen, da timeplanen er ganske fullsatt. Han går nå på 2. året til idrettslinja på Sande vgs. Han skulle videre rett til trening med HK 72 Sande.

– Vi skal spille i Lerøyserien til helgen, og da kan jeg ikke miste mye av treningen for å være klar, forklarer den unge håndballspilleren.

Når han ikke trener med HK 72, er han på trening med DHK sitt elitelag, eller på landslagssamlinger og han spiller og turneringer med flagget på brystet.

– Det er jo en uvurderlig trening jeg får i Drammen, og det er minst en gang i uka jeg trener med DHK. Det er jo helt annet tempo og fysikk, får jo mye mere juling men det er bra for utviklingen, og jeg har jo fått prøve meg flere ganger i Eliteserien da det har vært en del skader i min posisjon, fortsetter vingen.

Han har god hjelp av familien og til sin satsing, og torsdag var det storesøster som sørget for å bringe han til treningen i Sande litt på overtid.