Kiwanis Club Svelviks ungdomspris tildeles Joachim Wien

På fredag kveld kunne Kiwanis Svelvik overrekke årets ungdomspris til Taekwondoutøveren Joachim Wien

STØTTE: Joachim Wien fikk årets ungdomspris av Kiwanis Svelvik og president ødegården kunne også overrekke et ekstra reisestipend på 10 000 kroner til TaeKwondo utøveren.
STØTTE: Joachim Wien fikk årets ungdomspris av Kiwanis Svelvik og president ødegården kunne også overrekke et ekstra reisestipend på 10 000 kroner til TaeKwondo utøveren. (Foto: Kent Stian Håkonsen)

Joachim Wien fra Svelvik trener med Hwa Rang Team Drammen, og han er utøver av sporten Tae Kwondo mønster. I 2015 klarte han sammen med sin partner Nina Bansal (Taekwondo Team Heimdal) å bli Europeiske mestre i par mønster i samme mesterskapet to Wien bronsemedalje i individuell klasse. han kom seg til finalen i ungdoms-OL, universiaden senere samme sommer.

I 2016 har han og partner Nina Bansal fortsatt i samme høye tempo og herjet både i Europacupen og i resten av verden med topplasseringer i Tyskland, Østerrike, USA og GBR for å nevne noen. Han er nå 23 år, og startet med sporten som 5. åring.

Ungdomsprisen

På bakgrunn av dette bestemte Svelvik Kiwanis at kriteriene for å dele ut ungdomsprisen oppfylt for tredje gang siden den ble opprettet i 2010. De er enten at man viser stor innsats i arbeidet med å «realisere» egne drømmer, eller viser stor innsats i arbeidet med å skape godt oppvekstmiljø for andre ungdommer.

– Vi i Kiwanis Svelvik er stolte over å kunne overrekke årets ungdomspris, til deg Joachim Wien for din gode innsats, og vi har også lagt ved et ekstra reisestipend da vi skjønner det blir mye reising rundt i verden for at du skal få utøvd din sport. Du er en god rollemodell som viser vei, sa Arne Ødegården i Kiwanins under utdelingen på fredag.

Lokal støtte betyr mye

– Takk, jeg må si det er en viktig del for meg all den lokale støtten jeg opplever, både av folk som stopper opp for å si lykke til, og til slik som i dag hvor dere gir meg æren av årets ungdomspris og et stipend. Det gir ekstra motivasjon, da det ikke er lett å få sponsor i denne idretten, men samtidig må jeg rette en stor takk til Kiwi-kjeden som også er min sponsor, sa Joachim Wien.

Tidligere mottakere av ungdomsprisen er kunstløper Sindre Sand Engebretsen fikk prisen i 2012 og svømmer Andreas Skar Bjørnstad i 2014.