Nye opplevelser gis

For 4. året er Svelvik Kiwanis og medhjelpere med å utjevne forskjeller, og det er nå 30 opplevelseskort som ligger klar for henting og det er tretten aktører som har bidratt.

GIR: Fra venstre: Dreggen kro ved Steen og Nina Jensen, Connie Vejlgaard Kiwanis, McDonalds Rune Larsen, Den gode hensigt og Christin og Pål Prøis, Sommersnacks Tale Henriksen, Nav Helen Kvam og Lisbeth B. Hansen og Eva Bredesen Kiwanis.

Opplevelseskortet som er ment å inkludere unge mellom 2–16 år i aktiviteter i regionen uavhengig av familieøkonomi, er nå klare. Det er Svelvik Kiwanis som står bak Svelviks tilbud, og ideen har de hentet fra Ålesund, og det er over 50 kommuner som har et lignende tilbud.

Det er fjerde året på rad Kiwanis har fått til et slikt tilbud med et klippekort som gir adgang til aktiviteter, transport og mat.

– Vi er så glade, og takknemlige til alle aktører og virksomheter i regionen. De stiller opp, og uten deres bidrag hadde ikke dette gått, sier Lisbeth Bøgeberg Hansen i Svelvik Kiwanis.

Det er hun og Connie Vejlgaard som har startet prosjektet, og har også nå fått med seg Eva Bredesen i Kiwanis på laget.

Samarbeider med Nav

Svelvik Kiwanis samarbeider også tett med Nav Svelvik som deler ut kortene til familiene.

OPPLEVELSER: For 4. året på rad har Svelvik Kiwanis fått med aktører i regionen til å gi opplevelser.

– Det er bare å ringe eller komme innom på Nav Svelvik og melde sin interesse for kortene. Vi har jo allerede merket pågang og at forespørsler om nytt kort kommer allerede i desember. Vi har til og med fått henvendelser fra utenfor kommunen, men vi har 30 kort vi deler ut, og det ser ut til at vi dekker det lokale behovet ganske bra, forklarer Helen Kvam fra Nav Svelvik.

Lokale opplevelser

Tilbudet på kortet har variert noe fra oppstarten, og i år har tretten aktører fra Sande, Drammen og Svelvik bidratt på ulike måter.

I Svelvik kan de unge ta med en kompis på sommermusikalen med Den Gode Hensigt, eller ta en tur på Dreggen Kro for en middag.

– Vi synes det er flott å kunne bidra, og det er gøy å se når de unge kommer, og kan sette seg ned og spandere en pizza på en kompis, forklarer Nina og Sten fra Dreggen kro og vertshus.

Sommersnacks er en del av klippekortet, og en nyhet av året er Fossekleiva for Kids, som er med for første gangen. Kortet gir også adgang til Tine Fotballskole med SIF og trening på Fitnessplanet.

Sande og Drammen

Grytebakke gård i Sande er med for 4. året der kan man få gårdsbesøk og juleshow.

I Drammen er det også gode opplevelser.

– Som vanlig har vi fått med Vestviken på laget, så gratis bussreiser enten til Sande eller Drammen er med, sier Connie Vejlgaard i Kiwanis.

I Drammen har man inngang til Drammensbadet, Bowling 1, Kino City, og Lekeland og etterpå kan man stoppe innom MC Donalds for en middag. Så her er det flere helger med opplevelser

– Det er jo fint å kunne bidra der man kan og dette er jo et positivt tiltak. det er dyktige personer som står bak, og det oppfordres også til at andre aktører kan komme med bidrag, sier Rune Larsen fra MC Donalds magasinet.